Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magyar föld és ivóvíz megvéd
  2011-05-11 07:27:07, szerda
 
  A magyar föld és ivóvíz megvédése a jövőnk záloga
barikad.hu

2011, május 10 - 15:46


Az ország termőföldjeinek mintegy fele, 3 millió hektár kerülhet 2014-ig külföldi tulajdonba.

Bana Tibor és Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselői sajtótájékoztatójukon számoltak be a Vas megyei földvédelmi razziáról, illetve a Jobbik álláspontját ismertették a magyar termőföld és ivóvízkincs védelmével kapcsolatban.

Bana Tibor elmondta: pártjának az a határozott álláspontja, hogy a hazai termőföldek és ivóvízkincs magyar kézben tartása az egyik legfontosabb nemzetstratégiai kérdés. Nem véletlen, hogy az alkotmány módosításáról szóló indítványok szavazásakor a Jobbik név szerinti szavazást kért arról a javaslatukról, hogy a magyar termőföld és ivóvízkincs kizárólag magyar állami, helyi, önkormányzati vagy magyar állampolgárságú természetes személy tulajdonában lehet. A képviselő sajnálatosnak tartja, hogy indítványukat az összes kormánypárti képviselő elutasította. Ennek ellenére ezt a kérdést kiemelt fontosságára való tekintettel pártja napirenden fogja tartani. Az elkövetkező időszakban továbbra is folyamatosan nyomást fognak gyakorolni a kormányra annak érdekében, hogy megtegyék a szükséges lépéseket a föld és ivóvíz védelmében.

A politikus beszámolt a szombati napon Vas megyében lefolytatatott földvédelmi razziájukról. Az őrségi településeken kollégájával személyesen győződött meg arról, hogy az itt található termőföldek túlnyomó többsége már külföldi tulajdonban van. A külföldieket érintő földvásárlási moratórium ellenére magyar ügyvédi irodák segítségével, a kiskapuk kihasználásával továbbá zsebszerződésekkel ez a folyamat az utóbbi időben felgyorsult.

A helyszíni bejárások alkalmával szomorúan tapasztalták, hogy az Őrségben található termőföldek kizsigerelése folyik. Az itt megtermelt kukoricát, repcét azonnal kiviszik az országból. Ebből pedig semmilyen haszna sem származik a magyar államnak, ÁFÁ-t nem fizetnek, munkaerőt pedig alig foglakoztatnak. Példaként a Vas megyei Nagyrákoson szerzett tapasztalataikat ismertette: az ott található földeknek már 80-90 százaléka külföldiek kezében van, csupán néhány kisebb parcella maradt magyar gazdák tulajdonában.

A politikus végezetül elmondta, az egész ország területére ki fogják terjeszteni a földvédelmi razziájukat. Kiemelte továbbá, hogy ez azért is rendkívül fontos, mert 2014-ben, a földvásárlási moratórium lejártakor az előbb említett földterületek ténylegesen is külföldiek kezébe kerülhetnek, amit feltétlenül meg kell akadályozni. Ez pedig a kormánypártok felelőssége, a Jobbik javaslatának elutasítása után nekik kell megtalálni azokat az eszközöket, amelyekkel elérhető, hogy a magyar termőföldek és ivóvízkincs magyar kézben maradjon.

Magyar Zoltán a Jobbik országgyűlési képviselője a kollégája által elmondottakhoz hozzátette: A magyar termőföldek mintegy fele, 3 millió hektár kerülhet a 2014-es moratórium lejártáig külföldiek kezébe. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a maradék földterületek egy jelentős része olyan spekulálók tulajdonában van, akik kizárólag befektetési szándékkal vásárolták meg azt, 2014 után pedig annak fogják eladni, aki a legtöbbet kínálja érte, az pedig már most borítékolható, hogy a jövőbeni vásárló nem a magyar gazdák közül fog kikerülni.

A politikus kiemelte, a jelenlegi zsebszerződések kisebb részének törvényessége a jelenlegi szabályozás szerint is megkérdőjelezhető. Ezeket a szerződéseket felül kell vizsgálni, ahol pedig szabálytalanságot találnak, ott meg kell tenni megfelelő jogi lépeseket. A zsebszerződések túlnyomó többsége sajnos a törvény kiskapuit használja ki. Ezek visszaszorítására a Jobbik indítványokat fog benyújtani az Országgyűlés elé, bár sok reményt nem lát rá, de ebben a kérdésben várják a kormánypártok támogatását is.
A politikus hangsúlyozta: ahhoz, hogy a kormány megvédje a magyar termőföldeket, Brüsszel érdekeivel kell majd szembemennie. Ezt azonban-eddigi tapasztalataik alapján-úgy látják, hogy ezúttal sem fogják megtenni.

A képviselő bizonyítva a külföldiek hazai földfelvásárlását, az egész ország területén terjesztett hirdetést tartalmazó papírt hozott magával. Ezen egy osztrák állampolgár egy magyar ügyvédi iroda segítségével földek vásárlásra tesz ajánlatot, függetlenül annak elhelyezkedéstől és méretétől. 850 ezer forintos árat kínál a termőföldek hektárjáért, de ha véletlenül erre egy magyar gazda ráígérne, akkor rögtön emel az áron. Ez sajnos általános jelenség egész Magyarországon.

Magyar Zoltán végezetül felhívta a figyelmet arra: ha a Jobbik kormányra kerül, a külföldiek kezén lévő földeket vissza fogják venni állami tulajdonba, majd helyben lakó magyar gazdáknak juttatják tartós bérletre.

Üzent azoknak az ügyvédi irodáknak is, akik ezekben a törvénytelenségekben részt vállaltak. Őket is el kívánják majd számoltatni, ugyanis az általuk végzett tevékenység a hazaárulással ér fel.



barikad.hu

http://barikad.hu/magyar_f%C3%B6ld_%C3%A9s_iv%C3%B3v%C3%ADz_megv%C3%A9d%C3%A9se_j %C3%B6v%C5%91nk_z%C3%A1loga-20110510
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tapasztalataikat, elhelyezkedéstől, nemzetstratégiai, termőföldjeinek, zsebszerződések, állampolgárságú, kihasználásával, elmondottakhoz, tapasztalataik, foglakoztatnak, lefolytatatott, magyarországon, sajnálatosnak, indítványokat, országgyűlési, szerződéseket, borítékolható, törvényessége, módosításáról, földterületek, kizsigerelése, kormánypártok, földvásárlási, településeken, hazaárulással, javaslatukról, önkormányzati, termőföldeket, indítványukat, tulajdonában, kapcsolatban, legfontosabb, javaslatának, szavazásakor, tapasztalták, segítségével, magyar föld, jövőnk záloga, ország termőföldjeinek, magyar termőföld, hazai termőföldek, egyik legfontosabb, alkotmány módosításáról, képviselő sajnálatosnak, összes kormánypárti, kérdést kiemelt, elkövetkező időszakban, kormányra annak, szükséges lépéseket, politikus beszámolt, szombati napon, őrségi településeken, Bana Tibor, Magyar Zoltán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Megváltó szolgálatában  Reménység és erő Krisztustól e...  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép álmokat!  Rátalálsz  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szívem  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Szép napot kívánok  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Leonardo da Vinci gondolata  Garai Gábor - Takarítás  A televizió nem a kultúrát kép...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét  Png csokor  Jó éjszakát  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Németh László tollából  képre írva  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  Nevem  Facebookon kaptam  Lóhere  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Hogy lehet megtartani  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Alvó cicák  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Png cica  Png rózsa csokor  Png lepke  Minden harmadik...  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabolcska Mihály – Ákác...  Rátalálsz  Régi emberek, akikre máig büsz...  Fehér virág  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Hogy lehet megtartani  Tavaszi kép  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Sokan azt tartják  Erdőn  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Hazára minden embernek szükség...  Png kutya  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép napot kívánok  Reggel van  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyar föld, jövőnk záloga, ország termőföldjeinek, magyar termőföld, hazai termőföldek, egyik legfontosabb, alkotmány módosításáról, képviselő sajnálatosnak, összes kormánypárti, kérdést kiemelt, elkövetkező időszakban, kormányra annak, szükséges lépéseket, politikus beszámolt, szombati napon, őrségi településeken, külföldieket érintő, kiskapuk kihasználásával, utóbbi időben, helyszíni bejárások, magyar államnak, politikus végezetül, egész ország, földvédelmi razziájukat, földvásárlási moratórium, előbb említett, kormánypártok felelőssége, magyar termőföldek, kollégája által, 2014-es moratórium, maradék földterületek, jelentős része, legtöbbet kínálja, jövőbeni vásárló, magyar gazdák, politikus kiemelte, jelenlegi zsebszerződések, jelenlegi szabályozás, szerződéseket felül, zsebszerződések túlnyomó, törvény kiskapuit, kérdésben várják, kormánypártok támogatását, politikus hangsúlyozta, kormány megvédje, magyar termőföldeket, képviselő bizonyítva, külföldiek hazai, osztrák állampolgár, magyar ügyvédi, termőföldek hektárjáért, magyar gazda, figyelmet arra, külföldiek kezén, ügyvédi irodáknak, általuk végzett, tapasztalataikat, elhelyezkedéstől, nemzetstratégiai, termőföldjeinek, zsebszerződések, állampolgárságú, kihasználásával, elmondottakhoz, tapasztalataik, foglakoztatnak, lefolytatatott, magyarországon, sajnálatosnak, indítványokat, országgyűlési, szerződéseket, borítékolható, törvényessége, módosításáról, földterületek, kizsigerelése, kormánypártok, földvásárlási, településeken, hazaárulással, javaslatukról, önkormányzati, termőföldeket, indítványukat, tulajdonában, kapcsolatban, legfontosabb, javaslatának, szavazásakor, tapasztalták, segítségével, kormánypárti, fontosságára, elutasította, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.